Svenskt rekord i Kroatien!!

Hampus Borgström satte nytt svenskt rekord på 50m för HC16, 703 poäng och en fjärde plats. Fantastisk skjutning av en fantastisk skytt.  Det var stundtals riktigt snygga grupperingar som Hampus sköt. Hettan var nog den största motståndaren som Hampus hade i dag. Från 1440 när vi kom till banan var det bara +31C sedan ökade värmen mot 16 tiden till +32 och sedan sjönk den så att när vi var klar var det bara 30 grader. Ingen vind. Så det var som gjort att skjuta högt bara man klarade värmen. På Comp sidan så sköt Marcus Arlefur-Wällstedt också riktigt bra han fick ihop 689p och ligger just nu på en elfte plats. Robin Hedenvang också riktigt bra idag 688p och ligger på en trettonde plats. Vi hann med att skjuta 16-dels finalen med i kväll och dr gick alla svenskar vidare. Så i nästa omgång på onsdag möts Hampus och Robin medans Marcus ställs emot Mario Vavro från hemma nationen Kroatien.

När man nu sköt så bra i grundomgången så innebar det att vi ligger på första plats i compound juniorteam. Och det mina vänner innebär att vi kliver direkt in i semifinalen på torsdag. Det innebär i sin tur att vi skjuter antingen guld eller bronsmatch. Fantastiskt bra jobbat av comparna i värmen.

Ludvig Flink sköt sitt första personliga rekord utomhus sedan hans skada för tre år sedan. 641p fick han ihop och det gör att han ligger på en 23:e plats och han möter Innes Cooke från Schweiz på onsdag.

Tjejerna hade en riktigt bra och tuff dag. Chery Loorents som fyllde 20 år idag och gjorde dessutom debut internationellt sköt tangerat personligt rekord idag. 585p och på det ligger hon på 36:e plats. Moa Lindström hade inte riktigt flyt idag. Hon kämpade tappert och landade in på 37:e plats bakom Cheryl med 580p.  Moa sköt stundtals riktigt bra, men fokusen försvann lite på slutet i värmen. Det finns mer att hämta hos bägge skyttarna. Och det lär vi nog få se längre fram. Cheryl möter Balzhin Dorzhieva från Ryssland och Moa möter Nadzeya Shvets från Vit Ryssland.

Hur gick det då för vårt mixedlag? Jo de hamnade på trettonde plats idag och får möta de rutinerade skyttarna från England, Bryony Pitman och Ryan Holden. Det kommer bli en tuff och spännande match. Bryony låg trea efter grunden. Vi ställer upp med Moa Lindström och Ludvig Flink. Normalt skulle Cheryl Loorents ha skjutit men hon kände sig lite sliten idag och ville vila lite mer inför de individuella finalerna på onsdag. Så hon skickade över uppgiften till Moa med varm och svettig hand. Och vi börjar med uppvärmning kl 10:30 i morgon tisdag. Det kommer ske livestreaming runt 10:50 någonstans med uppsnack och allt