Sjutton vilka skyttar.

Sjutton vilka skyttar.

Det var nu som agnarna skulle skiljas från vetet. Det var dags att se hur väl Comparna stod i den internationella konkurrensen. Men vädret från igår med vind höll i sig. Och vad som var värre var att en komponent till hade tillkommit, regn. Det ställde till det för arrangören och skyttarna. Vi började uppvärmningen på utsatt tid. Men efter första uppvärmningen stod det klart att något inte var rätt. Det blev värre och värre. Pilarna försvann in i butten för Isak. Arrangören var snabbt framme och bytte butt, men det blev bara värre. Det slutade med att man fick sätta en extra butt bakom den första så att pilarna inte skulle försvinna in. Men se det gjorde de än då för Isak Carlsson. Lösningen blev att Hampus Borgström och Isak fick skjuta sin match på samma tavla. Vilket inte riktigt följer reglerna. Och vi var en timme sen.

undertak

Hampus och Isak möttes i första omgången. Det börja jämt men Isaks peep började röra på sig och Isak fick byta till reservbågen. Båda sköt bra men Hampus var snäppet bättre för dagen. Linus Strömberg fick inte alls till det i vinden och regnet. Linus mötte Andreas Caradona från Colombia i första matchen. Linus Blev efter direkt och kom aldrig ifatt. Linus och Isak slutade båda på 17:e plats. Hampus ställdes i 1/8-dels finalen mot Domogaj Buden. Senaste de två möttes vann Hampus. Hampus började bra och det gjorde Domogaj med. Skyttarna följdes åt till femte omgången där Domogaj gjorde ett litet ryck och vann. Det var en riktigt bra skjuten match av bägge skyttarna. Hampus slutade på en bra 9:e plats.

 

Tjejmaffian var också igång i dag. Moa Andersson mötte Kaitlyn Horlock från Kanada i Damer compound cadet. Moa gjorde en bra match men räckte inte riktigt hela vägen. Kaitlyn vann och Moa slutade på 17:e plats.

I damer junior compound mötte Helen Forsberg  Daisy Clark från Storbritannien i sin första match. Helen gav Daisy en riktig match. Men även Helen räckte inte riktigt hela vägen utan en Daisy i form var för stark i dag. Som notering kan vi ju faktiskt säga att Helen och Daisys match var den med högst poäng i 1/16 dels finalen bland damerna. Och ni har säkert listat ut de Helen slutade på en 17:e plats hon med.

John_Dudleyjohn_dudley_hook

Efter vi smält finalerna lite grann så hamnade vi på en intressant föreläsning med John Dudley. Ni som har varit med en del vet vem denna storskytt är. Det var riktigt intressant. Han förklarade hur han tänker när han bygger upp sitt skott, sina 6 steps. Han berättade bland annat om sin ”Box” dvs att skytten ska fokusera på där han är och inse att det skytten gör i sin ”Box” påverkar resultatet vid tavlan. Man ska inte fokusera på tavlan och glömma bort vad det är som gör att pilen hamnar där.   Han ville också ha en ”Archery app” som sätter telefonen i flight mode med automatik. För de 60 sekunderna som en skytt använder sin mobil på träningen, så blir motståndaren 60 sekunder bättre. Han sa också att det är viktigt att träna med de bästa och inte stå i skyddade utrymmen om man ville bli bra i att skjuta i vind. Efter föredraget fick Rolf Rönnlund, Göran Carlsson, Isak Carlsson och Hampus Borgström en egen halvtimme med John. Där det diskuterades allt från skjutteknik i skogen till tipps om hur man gör när man inte längre kan sikta i mitten.

pratstund_dudley

 

I morgon fortsätter han med en ny föreläsningen som  bland annat innehåller ”the mental game”.

Det ska bli intressant. Men först ska vi skjuta lag. I morgon ska det bara bli lite vind och inget regn, äntligen lite svenskt väder, så nu är det vår tur.