Silver regn i Héviz!

Silver regn i Héviz!

Kanske lite och ta i men regn och silvermedaljer i Compound Junior Team fick vi. Och inte så lite regn heller. Enligt alla väderleksprognoser som vi hittade i går och i morse skulle det bli sol och lagom varmt. Inte EN droppe regn skulle falla. Så efter morgonens tränings pass så packades paraplyer ur och byttes mot sololja i stället i ryggsäcken. Glatt  insmorda så begav vi oss till banan strax efter tolv för att äta lunch och träna lite mera. När vi tränat ett tag så var det något mörkt på himlen. Det kom några droppar och när det var dags för recurvlaget att skjuta lag mot Tyskland då såg det ut så här..

Allt blev förskjutet en halv timme på grund av regnet. Det var fortfarande uppvärmning när regnet kom. Ludvig Flink som skjuter med en känsla klicker gjorde en ny erfarenhet. Regnet var så kraftigt stundtals att han sköt genom klickern. Han kunde inte särskilja vattendropparna mot huden och indikationen från klickren, tur att det bara var uppvärmning då.  När tävlingen igång så knep  tyskarna första setet. Sedan kontrade vi med att ta det andra setet. Så ställningen var två-två. Sedan kom tyskarna på hur man skulle göra för att vinna, dvs skjuta i mitten. Men svenskarna vaknade lite för sent. Så tyskarna knep det tredje setet och kunde lugnt skjuta hem det sista och vinna med 6-2. Det svenska recurve laget hamnade  till slut på en bra niondeplats.

recurvelaget_final

Comparna hade en bra dag. Först hade vi en bye match och i Semin mötte vi Storbritannien. Vi har under åren blivit rätt bra kompisar med våra engelska vänner. Det blev en riktigt bra match. Vi fick bra feedback, så här tidigt på säsongen i matchen. Linus tog ett steg framåt och var stundtals den som höll ihop poängen. 230 p skrevs slutresultatet till i protokollet. Engelsmännen passade på att döpa om oss till ”Peoples republic of Ikea”. Vilket vi måste spinna vidare på till nästa EYC 2 som är tillika EM. Få se vad vi hittar på då att ge igen med. Engelsmännen gick sedan och vann bronsmatchen mot Österrike innan vår guldfinal.

ourfriends2

Vi mötte Italien i guldfinalen. För att få någon chans mot italienarna måste man få ett litet övertag tidigt. Vi hade en lite oturlig start i första serien där italienarna kunde segla i väg lite för långt i poäng. Det blev för lugnt match för italienarna, vi kunde inte pressa dem och få se om de hade några nerver. Det tar vi nästa gång. Men grabbarna ska ha en stor eloge för man gav aldrig upp. Inte ens när italienarna stod och jublade när man vunnit och vi stod kvar och sköt det sista skottet. Vi ser det som en vinst. Det är den känslan vi har efter matchen. Vi gav allt och vann en silvermedalj.

I morgon lördag är det individuella finaler. Vi har ingen skytt med så vi kommer nog att kika på lita matcher och se vad vi kan ta med oss hem. Vi kanske gör lite bus med innan vi reser hem på söndag.