Robin Hedenvang dagens man!

Vilken dag detta har varit. Vi började tidigt med 16-dels finalen med Ludvig Flink och slutade med en semifinal med Robin Hedenvang. Och sedan har vi haft reportern Hampus Borgström som gjort Livestream på FB åt oss.

Om vi börjar med dagens man Robin Hedenvang. Så var det en imponerande uppvisning av att man tränat rätt och törs använda de kunskaper man fått på rätt sätt. Han var cool lugn och lät inget bekomma honom, större delen av tiden. Han höll fokus där det skulle och lät bli att vara fokuserad när han inte behövde det. Borta var massor han gjort när pilarna inte flugit hans väg. Om vi börjar resan med Robin så mötte han Kristjan Puusepp från estland i kvartsfinalen. En riktig rysare där Robin tidigt lyckades knipa en poängs ledning och sedan inför sista ledde han med 2 poäng. Då kom nerverna fram och Robin sköt en 28 och Kristjan fick chansen att komma i fatt och tvinga till sig en särskjutning. Men icke idag var det Robins dag och Han sköt en 29:a. Vinst med 144p-143p. Sedan väntade den turkiske Skytten Furkan Dernekli.  Detta blev lite odramatiskt Då Furkan tidigt kopplade greppet om matchen och Robin gjorde allt för att komma i fatt men en rätt så nöjd Robin kunde konstatera att han skjuter om bronset på lördag morgon kl 11. Slut sifforna skrevs till 139p-142p.  Stort grattis till Robin som är väl värd bronsmatchen på lördag. Imponerande!

De andra två comparna hade en riktigt jobbig 1/8 delsfinal. Marcus Arlefur-Wällstedt mötte den turkiske skytten Serdar Bortay Maras. Rankad 4 efter grundomgången. Marcus sköt bra och försökte hålla fokus på rätt ställe men lyckades inte riktigt. Detta var en nyttig och lärorik match för Marcus och han tar massor av lärdomar med sig till träningen hemma. Maras var inget att göra åt han sköt riktigt stabilt genom hela matchen och gav Marcus ingen chans att komma i fatt. Slutsiffrorna skrevs till 138p-140p. Noterar att Maras skjuter om guldet på lördag. Hampus Borgström har nu blivit måttstocken för många compskyttar ute i Europa. När man vinner mot Hampus är man bra. Vilket gör att många skyttar lägger ner ett heroiskt arbete på att skjuta bra mot Hampus. Det gjorde Slovaken Martin Kobza. Han gjorde årets match mot Hampus. Hampus var inte riktigt vaken när vinden vred till sig efter uppvärmningen. Martin sköt 30 och Hampus en 27. En gruppering stor som en enkrona på 9ans siffra till höger om tian. Hampus försökte kämpa sin in matchen och Martin sköt som i trans. Och plockade två till poäng mot Hampus. Sedan började Hampus knappa in och inför sista hade Hampus chansen att vinna, men lyckades inte riktigt och han förlorade med 1 poäng, 141p mot 142p.

Ludvig som fått bestämma när vi skulle kliva upp och äta frukost idag. Mötte den belgiske skytten Ben Adriansen i 16-dels finalen. Matchen blev en riktigt rysare. Jämt och ovisst. Där det svängde fram och tillbaka i den konstiga blåsten och det hela fick avgöras på särskjutning. Där Ben lyckades bäst i blåsten och sköt en åtta och Ludvig sköt en sexa. Lite surt. Men sånt är livet.

Moa Lindström som tagit klivet ut i Europa med ett sjumila kliv fick tyvärr stanna kvar i sängen idag. Hon fick magsjuka på måndag kvällen som sedan utvecklades mera och mer fr att sedan avklinga idag på morgonen. Låg på vätska och energi så är det inget man ger sig ut på en tävling och ska hög prestera. Ni som såg mixed finalerna såg hur sliten Moa var redan då. Som hon sa det var ” kliv, kliv och överleva” Hon ville verkligen ut på banan idag, men vi satte stopp för det. Jag tycker att det är viktigare med den egna hälsan än en finalskjutning. Ibland måste man som förbundskapten ta beslut som är impopulära med.

Men idag så är det Robins dag och i morgon ska vi skjuta lag och försöka slå turkarna i första matchen. Det kommer att bli tufft men vi vill ha revansch för dagens finaler.

Ses i morgon på livestreamen. Frågan är bara om det är via Hampus Borgströms Facebook sida eller om det är via juniorlandslaget Facebook sida. Besked kommer i morgon runt 9 svensk tid! Och kl 10 skjuter vi!