Nya skyttar i juniorlandslaget!

Vi har väldigt många bra bågskytteungdomar ute i vårt långa land som är sugna på att ta chansen att få representera Sverige och Svenska Bågskytteförbundet på internationella tävlingar.  Det som varit slående i år är var är killarna. Det har varit väldigt tunt med recurve killar ute på tävlingar i år. Botten var nog fjolårets JSM där  det bara var 9 killar som ställde upp i HR16. Det är oroväckande. Men under våren har vi sett att klubbarna har börjat ta tag i det, vilket är kul. Så vi tror att inom ett par år så har vi en stark killsida igen. Vi har ögonen på er. Vi har också ett generationsskifte på gång i hela Juniorlandslaget.

Något som är kul är att landsdelsgrupper börjar fungera igen vilket ger oss ett större urval. Det är fortfarande viktigt att skyttarna följer upp sina träningar, men nu börjar det komma så många olika appar att det kan bli svårt att samla alla på ett ställe. I fjol började vi med Edufii i juniorlandslaget. Det hör kommer vi fortsätta med i år. Edufii har bytt namn till CoachNow. Edufii är inte som funbeat utan mer en facebook för träning. Där skyttarna kommenterar hur det gått på träningen. Lägger upp bilder/videos med frågor som vi besvarar eller bara kommer med råd och dåd. Funbeat är på väg att läggas ner så har du data där se till att ladda ner det!

Skyttarna som vi tagit ut i år har kommit en bit på vägen, men är inte färdiga landslagsskyttar än. Vi kommer att ha en liknande process i höst också, så ni som inte kom med nu  så finns det en ny chans till hösten. Vi har ett antal som knackar på dörren och är hungriga på att kliva in i Juniorlandslaget.

Namn Klubb
Annie Sanell Lindome BK
Johan Backman Sturarnas BK
Johan Priklonsky Stockholms BK
Ludvig Flink Luleå BS
Tove Fjällström Stockholms BK
Marcus Arlefur-Wällstedt Helsingborgs BK
Martin Hellman Åtvidabergs BSK
Moa Andersson Kristandstads BK
Moa Lindström Luleå BS
Patool Bako Angereds BS
Sofie Johansson BSK Iggesund
Sara Nilsson Mjölby BS
Sofia Hölaas-Borén Södertälje BF
Linus Andersson Södertälje BF
Anna Backman Luleå BS
Kevin Ronkainen Stockholms BK
 Alexander Kullberg  Skogens IF

Stort grattis till er som kom med!

Nu startar vi med en rivstart. Så här har vi tänkt oss sommaren och hösten.

13-20/5 EYC 1 Roverto, Italien.

16-17/6 utbildningsdagar i Södertälje/Stockholm.

25/6 -1/7 JEM i Patras Grekland

29/6-1/7 NUM i Norge.

6-8/7 SM i Helsingborg

13-15/7 JSM Skogen/IF Vetlanda/Skogens IF

15-16/9 Läger, eventuellt Bosön

 

Nu kör vi igång!!