Marcus Arlefur Wällstedt nia i Europa!

Marcus Arlefur Wällstedt nia i Europa!

Marcus Arlefur-Wällstedt gjorde en med beröm godkänd debut i dagens finalskytte. Marcus fick känna på två riktiga rävar i sina finaler idag. Första motståndaren stod den rutinerade  Stefan Zacharias från Lichtenstein. Marcus fick en tidig en poängs ledning som Stefan sedan tog tillbaka så inför sista omgången var det helt jämt och då sköt Marcus en 28 och Stefan en 27. Så det slutade med vinst för Marcus 141p mot 140p.

marcus_licht

I 1/8 delsfinalen vänta de en danske kompisen Sune Rasmussen. Sune är inte heller någon duvunge i internationella kretsar. Här svängde det också fram och tillbaka. Inför sista omgången ledde Marcus med en poäng och gänget som stod bakom trodde att nu har han chansen. Men Marcus sköt en klockren gruppering till vänster om tian. Och där en pil nästan rörde vid linjen till nian men som dömdes som åtta. Så 26 poäng. Sune såg den tveksamma pilen och lyckades skjuta en 28 och ta hem matchen med en poäng, 142p mot 141p. Och Marcus slutade 9 i sin debut på Junior EM en riktigt bra placering.

Det var en riktigt bra debut i juniorlandslaget och på JEM. Det har varit en riktigt nyttig resa för Marcus och han har lärt känna många nya vänner i Europa. En nyttig lärdom som dragits är bland annat att man måste lyfta på rumpan och åka tvärs över sundet och tävla på vanliga klubbtävlingar mot danskarna, så man blir ännu tuffare och steget ut på landslagets uppdrag blir mindre. Vi har ju ett antal grannländer i norden som har bra skyttar, varför inte ta en weekendresa och fara och tävla. Det är något som kanske landsdels grupperna skulle vara med och hjälpa till med?

Det är kul som coach att se när alla ger allt för att vi ska nå så långt som möjligt på resan. Nu är det laddning inför morgondagens stora final. 14:25 svensktid och på skjutlinjen kommer Hampus Borgström, Robin Hedenvang och Isak Carlsson att vara. Själv kommer jag stå i coachens corner bakom kikaren. Och DU sitter bakom skärmen, plattan eller telefonen och kollar.

Vi ses i morgon!

Vi ses här