Lite för mycket av sol och värme

Hade vi varit på en solsemester i Spanien hade det varit en full träff. Nu är vi inte det utan är här på JVM i Madrid. Vi har haft sol och varmt. När vi kom ner var det +34C och sol. Ut och träna på kvällen i +32. Idag var det bara +31 och lite byig vind när vi började skjuta. Det här är inte så vanligt att vi råkar ut för sådana här temperaturer i Sverige.

Vi tränade också på måndagen och gjorde material kontrollen utan att det blev något upphetsande. Idag tisdags var stora kval dagen och 48 dels matcher för Marcus Arlefur-Wällstedt och 24 dels match för Anna Backman.

Det blev en intressant start på kvällens skjutning där ett tag det skiljde ett kryss mellan 1 och 3:an i compound junior men. Marcus är ju första års junior i år och han kämpade tappert landade in mjukt på en 40:e plats med 681p. Han var nöjd själv med genomförandet av tävlingen. Marcus fick bye i 48 dels matchen. Så i morgon kl 1800 väntar Nathan Rowley från Australien i 24 delen..

Anna Backman hade en tuff start som hon lyckades vända till andra omgången. Det blev lite för seriöst och hon pressade sig själv lite väl mycket i början. När man letar efter det där perfekta skottet är det inte alltid man kommer ihåg att ha kul. Men när man skjuter på och har kul då kommer de perfekta skotten. Så vi vände tankesätt och vipps kom tiorna. Det hade blivit lite för mycket glapp till de framför henne i tabellen. Men Anna klättrade 3 placeringar i andra halvan och landade in även hon på en 40:e plats. Hon var lite missnöjd men ändå lite nöjd över sin prestationen i andra halvan. Anna fick sedan möta italienskan Elisa Roner och det var inte långt borta så hade hon kunnat gå vidare. Det var en himla spännande match i all fall i skymningen. Anna kämpade på bra.

Jacob Mosén hade ingen lätt dag i värmen idag. Det gick inte riktigt som han hade tänkt. Han hade också en tuff första runda där skyttet inte riktigt stämde. Men i andra halvan började det lossna och avslutningen var riktigt bra. 83 plats och 613p. I morgon kl 0915 så vänta Maximilian Hahn från Thailand i 48 delen. Det ska bli en spännande och intressant match.

Vårt lag i mixed Anna och Marcus ställs emot ett lag från Thailand i 12 dels finalen. Den matchen går kl 1900 i morgon kväll.

Summeringen av dagen är att vi har en del att lära i att handskas med värme. Dels fysiologiskt men även mentalt. När Anna druckit den tredje vattenflaskan och inte var kissnödig, på mindre än en timme. Då är det inte lätt att fylla på alla behov som kroppen har. En sak som jag och Rickard reagerade över är att ingen av de tre gav upp. Det fanns alltid lite energi kvar att ge lite till för att få en poäng till. Det är positivt. Sedan kan man ju se att poängmässigt har vi en hel del jobb att göra i Sverige för att komma upp i nivån som omvärlden har. Men det gäller att bygga från grunden och det gäller att tänka långsiktigt.

Nu lite sömn.