Kvalomgången är klar!

Idag sköt vi grundomgången. Det var riktigt jobbigt. Dels för oss coacher som fick springa fram och tillbaka men för skyttarna blev vädret en utmaning. På förmiddagen så var det juniorernas tur. Om man igår slapp regnet så fick de desto mera idag. Idag så började det regna precis när vi klev på bussen och skulle ut på bannan. Det slutade fram emot 1300 då det blev kadetternas tur att skjuta. Men vi börjar med dagens stora glädjeämne här nere.

Dagens skytt blev Marcus Arlefur-Wällstedt. När han började skjuta så hade regnet slutat och då kom värmen. Ni vet den där 25 gradiga fuktiga värmen som ska torka upp efter förmiddagens regn. Lägg sedan till en byigvind. Så där lite från alla håll på grund av att vi står inne på en fotbollsstadion. När man ser att det blåser från vänster till höger, vid tavlorna och sedan har vinden rakt fram ifrån på skjutlinjen. Då kanske ni för står hur konfunderad man kan bli. Marcus kämpade tappert. Han kämpade riktigt bra och lyckades hitta in i sin bubbla till slut. Med 684p så ligger han just nu på sjunde plats och möter Ioannis Vavvas från Grekland i morgon. Resultatet gav också att (om vi har räknat rätt) att Marcus är nummer två bland Europas Compound kadetter i den sammanställda European Youth Cup. Härligt! Stort grattis!!

För juniorerna var vädret inget glädjeämne alls. Ludvig Flink sköt riktigt bra trots allt, han gled runt i greppet en hel del och det var han inte ensam om, 620p och en bra 37:e plats blev det till slut. I morgon möter han den turkiska skytten OguzhanKucuk i 24-delsfinalen. Bäst bland damerna blev Sofie Hölaas-Borén. Hon sköt 600p prick, nytt personligt rekord, och hamnade på en 26:e plats. Att hon blev bäst bland damerna innebär att hon skjuter mixed med Ludvig på fredag.Mixed laget placerade sig på 14:e plats och möter ett lag från Estland. Näst bäst av våra svenska skyttar blev Sara Nilsson. För Sara blev matchen mot vädret fokus och en sådan match är svår att vinna. Sara fick ihop 568p en bit under det hon brukar prestera. Sara ligger på 39e plats. Sara och Sofie möts i 24-delsfinalen i morgon. Tove Fjällström hade också en tuff dag. Det ville sig inte alls. Men Tove är tuff och hon ger inte upp i första taget, eller andra, eller tredje, eller fjärde.. Hon sköt bra. Kämpade tappert och fick ihop 544p. Hon hamnade på 46:e plats och hon möter spanskan Maria Pitarch imorgon, i 24-delsfinalen.  Tjejernas tappra jobb gjorde att de ligger på11:e plats och möter ett lag från Vitryssland i 12-dels finalen.

Vi coacher ser fram emot morgondagens finaler. Det ska bli riktigt kul. För vi tror att i dessa skyttar så finns det små tävlingsdjävlar som kommer att göra allt för att vinna. Det har vi sett hemma och vi kommer få se det här med. Vi drar igång juniorerna 0745 med de individuella finalerna. Marcus kommer igång kl 1005 i sin första match.  Lag matchenkommer igång ca 1430 i morgon.

Ni kan följa finalerna här