Juniorlandslagsskytt i topp i Norge!

Ludvig Flink Luleå BS i topp efter första dagen på tävlingen Krystallstevene i Stavanger. Efter riktigt bra skytte med flera personliga rekord så ligger Ludvig på första plats. Tävlingen är en utomhus tävling inomhus. En 70 m tävling under två dagar med 2x 72 pilar på lördagen och finaler på söndagen. Ludvig började starkt med 339, fortsatte med 331, 325 och till slut 327p totalt 1322 poäng!

Moa Lindström, Luleå BS sköt även hon en massa personliga rekord idag. Hon började med 293 p nytt personligt, sedan 304, 307 och slutade med 280 p. Moa ligger sexa! Härligt!

Cheryl Lorentz Linköpings BK, sköt även hon bra. Men det ville sig inte riktigt. Hon började med 259, 268, 236 och sedan 260p totalt 1023p och en elfte plats. Bra skytte här med till slut.

 

Det som är riktigt bra med en sådan här lång tävling är att man chansen och lära sig hur bra man är teknisk, fysiskt och mentalt. För har man en något som inte är 100% kommer poängnivån dyka och hur man än försöker så får man inte av skottet ordentligt. Axlar åker upp, man orkar inte hålla trycket mot tavlan, hur man än fokuserar så åker inte pilarna in i mitten, mm. Det gäller att göra rätt saker. Det är några av de skyttar som varit uppe på linjen dag här lärt sig massor om hur de fungerar.  Vad man ska träna på för att bli bättre.

Vidare så har vi Isak Carlsson, Nora BK, Jesper Fredriksson, Bk Gripen, Erika Jangnäs, Stockholms BK och slutligen Pehr Emanuelsson Nora BK på plats. Ett nytt rekord i antalet svenska deltagare! Nästa år kanske du är med här på linjen och testar.

Vi ser fram emot morgondagen och final skyttet som startar kl 10. Passa på och följ oss på Facebook. Tävlingsarrangören har live sändningar där. Leta efter Krystallstevene 2017 på Facebook.