Junior VM i Yankton är äntligen igång!

Junior VM i Yankton är äntligen igång!

Idag har vi kvalat in till finalerna och det har gått bra med tanke på vinden, värmen och solen. Vi lämnade ett 17 gradigt Stockholm i lördags och vi räknade med att det skulle bli varmt. Men inte så här mycket, I dag så var det rätt behagligt runt 24-28 grader plus när juniorerna kvalade. På eftermiddagen blev det varmare. När vi hade ätit middag och var på väg hem visade bilmätaren 101F (38 C) . Jag kan bara säga det är varmt och grabbarna och tjejerna har varit super duktiga som orkat. Om man lägger in en jobbig vind med, som ligger 90 grader från vänster.. Som sedan svänger till snett bakifrån till snett framifrån. Allt inom loppet på en minut. Det kan sätta igång många tankar i huvudet på en skytt.

 

Nå blev det några poäng idag då?

I compound junior men så ligger Hampus Borgström högst av grabbarna, med en 13 plats. Isak Carlsson och Linus Strömberg ligger 20 respektive 21 plats.

Compisarna

Helen Forsberg sköt bra även hon och hamnade 19 plats. Riktigt kul att se henne öka i andra om gången. Det var många som gjorde det av de svenska skyttarna.

Helenforsberg

På recurve fältet, ja det är två separata skjutbanor, hade vi på morgonen Marcus Lidberg igång. Han kände stundens alvar och började lite blekt men sköt allt bättre och bättre. Han hamnade till slut på en 41 plats. På eftermiddagen så var det kadetternas tur. Temperaturen steg. Ludvig Flink sköt bra i början och kunde även han öka i andra omgången. Hur bra? Om man bar kört efter rankningen enligt den andra om gången skulle han ha legat på 20:e palts. Nu så ligger han på en bra 49 plats.

Marcus_lindberg

Moa Anderson fick en bra lottning på sin tavla Irakiskan Fatimah Almashhaddini och Valeria Goncharova som kommit tvåa i Österikes EYC 1. Ni som ojaer er över de jobbiga klädreglerna. Betänk att det här är en sport för alla, från alla nationer och religioner. Fatima sköt i en heltäckande klädsel. Tränings byxor, kjol, långärmad tröja, hijab och skjuttröjan ytterst. Kort sagt heltäckande klädsel. Hur bra sköt hon då? Hon vann grundomgången med 680p. Jag är imponerad. Moa frågade hur hon kunde skjuta i så mycket kläder. Fatimah svarade bara att ”Hemma är det varmare.” Moa kämpade till sig en bra 24 plats. Tekniken hängde inte riktigt med i vinden. Men den finns där emellan åt.

moa_andersson

Men stop lagen då? Grabbarna, Hampus, Linus och Isac ligger på en kanon fin 4:e plats och vårt mixlag, Helen Forsberg och Hampus Borgström, ligger på 9 plats.

Vad tar vi med oss idag? Man kan tjäna placeringar genom att äta och dricka rätt under en tävling. Det gäller att ha en plan på vad man äter respektive dricker under olika skeden. I morgon börjar finalerna och då kommer även vårt mixlag få bekänna färg.