I morgon är det äntligen dags!

Nu börjar det närma sig. I morgon är det dags. För kvalet och 48-delsfinalerna för recurvarna. Vi har haft två dagar med riktigt bra träning innan den officiella träningen så vi har hunnit med att fixa siktnålar som blivit krokiga på flyget och en massa små saker. Jag har fått lite nya braha saker som ska upp på min verktygslista. Erfarenheten som vi gjorde var att bara för att det är nytt i förpackning innebär det inte att den är fit for fight direkt, utan det kan krävas lite mekande. Vilket jag tycker är kul, men för en skytt kan det bli ett stressmoment.

Avslappnad -Fokuserad-Glad

Bilden symboliserar fint dagens officiella träning. Sara Nilsson glad, Sofia Hölaas-Borén fokuserad och Tove Fjällström analyserande och avslappnad under tältduken. För att orka måste man ha kul och skratta. Man måste vara fokuserad, stundtals och man måste kunna slappna och dra lite slutsatser, se helheten för att inte fastna i små små detaljer.

Idag så var det sol, lite regn på morgonen och blåst. Sara, Tove och Sofia gjorde lite nya erfarenheter på träningen. Har man 80 cm på sig så har man inte mycket utrymme för så många saker på skjutlinjen. Prova hemma och ställ dig på en 80cm tapet och se om allt ryms. Vädret är ju alltid ett dilemma. Hos Ludvig friskade vinden i så att man kunde läsa hela texten på pilen, som talar om vem som tillverkat pilen och vad det är för sort. Hos tjejerna, långt till vänster på fältet, kom vinden plötsligt rakt bakifrån. Det gäller att läsa banan för att se allt detta så man kan parera för vinden. För rätt vad det är slutar det blåsa. Och det gjorde det när Marcus Arlefur-Wällstedt tränade på eftermiddagen.  Men det regnade lätt i stället. Och naturligtvis så avtog regnet och solen kom nästan fram. Marcus hade glömt solglasögonen på rummet och fick kisa halva eftermiddagen. För trots att solen är i moln så är det betydligt ljusare än hemma. Men det gick bra.

Så vi ser fram emot morgondagens kval. Vi tror att det kommer bli väldigt kul! Vi har en full vecka framför oss med massor med bågskytte.

Kl 0500 ringer väckarklockan i morgon.

Over and out.

Roffe och Lisa