Hampus Borgström till Bronsfinal!!

Vilken dag detta har varit. Upp och ner in och ut. Det är svårt att sammanfatta allt. Men det bästa med dagen var att Hampus Borgström sköt till sig en plats i bronsfinalen. Vilket gör att vi har två final platser i denna European Youth Cup 2. I lag har vi den andra, frågan är ju bara brons eller guldfinal. Men åter till dagen. Hitchcock kunde inte ha regisserat det värre.

Vi börjar med Comparna.I dagens 16 del ställdes de två svenskarna Hampus Borgström och Robin Hedenvang mot varandra. Det var en tuff match. Robin tappade lite fokus och Hampus kunde rycka till sig en liten ledning så att han inte kunde komma i fatt. I samma omgång ställdes Marcus Arlefur-Wällstedt mot Mario Vavro. Mario är ingen duvunge Han har varit med länge och varit uppe i VM finaler bland annat. Marcus har sett många matcher på Youtube där Mario varit med. Men nu skulle han ju få möta honom. Men Marcus tänkte ge allt. Och det gjorde han Från stortå till hårstrå. Han chockade Mario med 2 st 30 runder direkt. Mario fortsatte att skjuta bra så inför sista stod det 117–117 Marcus sköt då en 29 medans Mario sköt en 28. Så Marcus vann med en poäng. Men han var helt slut så i matchen efter mot dansken Simon Olesen hade han inte mycket att sätta emot. Hampus däremot sköt riktigt bra mot sin italienske motståndare Alex Boggiatto. Hampus hade matchen i sin hand från början till slut 146–144. Sedan väntade Domogaj Buden i semifinalen. De båda har möts tidigare så de kände väl till varandra. Hampus var riktigt taggad inför matchen. Men idag var det Domogajs tur. Han började med 30p sedan en till och en till och en till och sedan avslutade han med en 29a totalt 149p. Domogaj släppte aldrig in Hampus i matchen utan Hampus får rikta in sig på bronsfinal i morgon. Där ställs han mot Nico Wiener från Österrike.

Tid kl 14:30 Den live sänds på Archery TV (youtube) och livestreamas(Facebook) med.

Recurve tjeerna hade en tuff dag. Båda mötte en ett riktigt bra motstånd. Cheryl mötte  Balzhin Dorozhieva. Cheryl kom aldrig in riktigt i matchen och resultatet blev 0-6 till Balzhin. Men Cheryl lärde sig massor om hur det kan vara på en final. Mycket folk och många bågar det gäller att ta sin plats.  Moa Lindström fick ju äntligen skjuta finaler i Grekland råkade hon ju ut för magsjuka så nu skulle det köras. Moa ställdes mot Nadzeya Shvets från Vitryssland. Och det här blev en spännande och svängig match. Det höll nästan på att bli särskjutning. Det stod 4–4 inför sista omgången. Där Vitryskan drog det längsta strået och vann med 28-26 så det blev 4-6 till Vitryskan.

Ludvig Flink hade en dålig dag på kontoret han med. Han började bra sedan hände något. Han tog ledingen efter första med 2-0. Sedan delade de på poängen, 3-3. Efter det setet råkade han skjuta innan han var riktigt klar och träffade den gröna tavlan, som inte ger några poäng. Men sköt sedan en tia och nia. Ludvig lyckades inte få tillbaka fokuset riktigt utan förlorade matchen med 3–7.

Så idag har vi lärt oss massor. Massor av härlig kunskap som vi kommer ta med oss i framtiden. Så till seniorerna som är hemma så säger jag bara se upp för vi är på väg med något riktigt bra.

 

Bilder kommer lite senare, då servern gick ner i natt.