Hampus Borgström tangerade det Svenskarekordet!

compl_laget

Då var kvalificeringen överstökad. Några ljuspunkter som lyste upp och värmde idag.

Hampus Borgström som tangerade sitt svenska rekord med 697p och femte plats. Isac Karlsson, 685p och 12e plats, som börjar få ordning på sitt skytte igen. Linus Strömberg, 678p och 16 plats, som vände den negativa trenden och började pricka i mitten igen. Han  kan nog bli farlig till finalerna som drar igång på onsdag. Complaget gick lite fram och tillbaka i tabellen men slutade på en fin andra plats och det gör att man har bye i första matchen och sedan väntar antingen Storbritannien eller Rumänien i semifinalen, på fredag. Så det blir match om medalj på fredag.

recurvelaget

På recurvesidan så var dagens färskaste 18 åring i farten. Han sköt bra. Det kändes bra, men poängen hade han nog lämnat hemma. Lite surt men Ludvig Flink, 586p och 43 plats,  var ändå nöjd. De som inte var lika riktigt nöjda var Marcus Lindberg, 605 p och 35 plats, och Oscar Spång, 593p och 41 plats. Det ville sig inte riktigt här heller. När vi kom tillbanan och uppvärmningen var igång då upptäcktes det att det saknas nockar. Trots att man hade fått lånat nya så sent som igår kväll. Sedan gick mittlindningen på strängen sönder så han fick slita fram reservsträngen. När första strängen åkte på bågen så visade sig nockläget vara tok fel. På med nästa sträng. Nu var nockläget lite bättre men inte hundra. Och sedan när en av skyttarna skulle ta ner så gled strängen av fingrarna och vips hade han en bom. Skulle man ta och lägga ihop alla otursaker som recurvarna råkat idag på en skytt så skulle nog man lagt av. Men sammanhållningen i gruppen är riktigt bra. Så istället för att leta fel så letar man sätt att stötta varandra och hitta vägar för att lösa problemen allt eftersom de dyker upp. Jag tror att man lärt sig massor av dagens skjutning. Saker som inte kommer att upprepas igen och andra kan lära sig av snabbt utan att göra om misstagen.Laget då? Jo, där hamnade man på en 12e plats och möter Tyskland i första matchen på fredag.

I morgon onsdag så har vi 1/32 dels finalen för recurvarna och 1/16 dels finalen för comparna. På comp sidan har Hampus Bye match så han kliver först in i 1/8 dels finalen. Linus Strömberg möter Luke Ralls från Storbritannien. Isak Carlsson möter Martin Kobza från Slovakien. På recurve sidan på fältet så möter Ludvig Flink Borys Banaszak, Marcus Lindberg möter Jefferson Baudin från Schweiz och Oscar Spång möter Kiryl Firsau från Vitryssland. Alla individuella matcher börjar strax efter kl 15 i morgon.