Första finalomgången avklarad.

Dagens finaler är till ända och det har blåst. Emellan åt var det lugnt och solsken och ibland en roterande vind inne på arenan. Det har varit en bra dag. Vi har tagit ett kliv till i trappstegen på att komma vidare. Som coach får man nu bara kommentera skjutstilen och hur skottet blev genomfört. Poäng det får skytten be om eller kolla själv. Ni som läser kanske undrar vad är det för tok men det är faktiskt så att prestationen är det man gör bakom bågen, poängen det är som man får framme vi tavlan. Man får beröm för det man gör, inte resultatet. Och det ger resultat framme på tavlan.

Isak_Linus

På comp sidan har Isak Carlsson och Linus Strömberg varit i farten. Hampus Borgström hade bye match och kommer in i morgondagens finaler. Linus mötte Luke Ralls från Storbritannien.  Det blev en hård och jämn match. Linus, som jag inte sett så här bra på bra länge, presterandes på topp. Det var ruggigt jämt hela matchen. Men till slut blev det 140-141 till engelsmannens fördel. Isak hade en ganska lugn och behaglig resa mot morgondagens match mot Hampus Borgström. Isak kopplade greppet tidigt och släppte sedan aldrig in Martin Kobza från Slovakien i matchen.  Utan vann ganska komfortabelt med 141p mot 136p.

Marcus_Oscar_Ludvig

På recurve halvan så gick det ganska bra. Marcus Lindberg hade otur i sitt möte Jefferson Baudin från Schweiz. Marcus sköt stundtals bra men det räckte inte mot den joddlande Schweizaren. Det blev en kort och snabb match 0-6 till Schweizaren. Ludvig Flink mötte Borys Banaszak från Ukraina. Ludvig som ändå var nöjd hur han presterat igår baserat på den prestation han gjorde gav Borys en riktig match. Ludvig och Borys sköt oavgjort i första set. Sedan knep Ludvig andra setet sedan sköt man tre  oavgjorda set för att vi på läktaren skulle hinna bli oroliga. En som också ville att ledarnas hjärtan skulle klappa lite extra var Oscar Spång. Han mötte Kiryl Firsau från Vitryssland. Oscar Kopplade ett tidigt grepp och släppte in Kiryl en stund i matchen innan han kunde avgöra den till sin fördel. Det var stundtals riktigt bra skytte. Oscar vann till slut med 6-4.

Så i morgon torsdag så ser match schemat ut så här kl. 900 ( lagom i fikarasten) så möter Ludvig Flink Dan Olaru från Moldavien och Oscar Spång möter Emanuele Magrini från Italien i 1/16 dels finalen.  Comparna drar igång 10:25 och där så möts Isak Carlsson och Hampus Borgström i 1/8 dels finalen. Spännande och jämt kommer det nog att bli.