Första finaldagen till ända!

Första finaldagen till ända!

Dag ett bland finaldagar är nu över och vi har haft en bra dag. Dock så har det inte gått så bra för våra skyttar som vi hoppats. Den kluriga och stundtals starka vinden har varit en rejäl motståndare för våra skyttar.

Ludvig Flink mötte kanadensaren Aaron Cox i 48-dels finalen. Det visade sig vara en svår motståndare. Aaron sköt stabilt. Ludvig vann första setet. Aaron de två andra och ledde med 2-4. Därefter delade de två och inför sista låg Ludvig under med 3-5. Ludvig vann det sista setet och tvingade Aaron till en särskjutning. Ludvig sköt en 8:a och Aaron en 10. Det var nära att Ludvig kom vidare.

marcus_linfberg_finaldagen

Marcus Lindberg sköt okej i vinden. Han trivdes inte alls. För vinden var lite jobbig när den svängde och inte var konstant. Marcus mötte Jean-luc Espinet från Trinidad Tobago. Marcus vann första setet med 25-22. Därefter förlorade han två raka set. Fjärde setet delade skyttarna så inför sista hade även Marcus chansen att tvinga sig till en särskjutning. Men Jean.Luc lyckades pricka lite bättre. Både Marcus och Ludvig slutade 57 på årets JVM.

Efter lunchen var det dags för vårt mixed lag att göra entré, Hampus Borgström och Helen Forsberg. I första matchen så mötte man ett lag från Sydafrika. I första omgången så lyckades motståndarna ta ledningen med en poäng. Sedan i andra omgången så utökade sydafrikanerna mera. Efter två omgångar ledde man med 5 poäng. Men Hampus och Helen gjorde en bra upphämtning och gick förbi. Så inför sista så ledde vi med 3 poäng. Det var en aning nervöst men Hampus och Helen fixade det hela och vann med 1 poäng. Fantastiskt bra.

I nästa match så mötte vi Danmark, Stephen Hansen och Tanja Jensen. Stephan och Tanja kopplade tidigt ett grepp om matchen och ville motvilligt släppa till något. Så där tog vår resa slut. Helen och Hampus blev åtta.

Efter allt skytte blev det ett swap meet med pizza och glass. På swap meetet så ingick det att man skulle ha med sig 12 saker som man var villig att byta med. Till JVM så har ett antal elever gjort en massa skyltar som beskriver varje land. Från valuta till kräftskiva i vårt fall. De ungdomarna var också där och bytte till sig lite pins från olika nationer. Det var riktigt kul!

Vad kan man säga om dagen. Vind från andra hållet lika stark som igår. Jag tror vi måste börja träna att skjuta i vind. Leta aktivt efter ställen där vi kan göra det. De skyttar som kan dra igenom hela skottet utan att bli påverkade i avdrag och full följ är de som vinner. Det är något som vi måste bli bättre på. Sedan finns det lite på material sidan med. I morgon blir det regn och då startar de individuella finalerna.

Dags att sova.