Finaler med en twist!

Då var det stora den stora individuella finaldagen för recurve och compskyttarna.Vädret var inte speciellt kul på morgonen. Det blåste och var knappt över tio grader varmt när recurve gänget lämnade hotellet kl 0740. Först på plan var Oscar Spång och Ludvig Flink. Oscar på tavla 7 och Ludvig på tavla 15.   På vänster sida på fältet där den nordliga vinden påverkade som mest. Vi hade en go känsla efter uppvärmningen och det såg riktigt bra ut inför matchstart. Oscar Spång mötte Emanuele Magrini från Italien. Det blev en jämn match. Men Oscar var hela tiden 1 eller två poäng efter. Så det blev en snabb sorti. 6-0 till Magrini. Ludvig Flink mötte Dan Olaru från Moldavien. Även här var det en rolig kämpa match.  6-4. Så bägge slutade på 17 plats på denna EYC 1.

Oscar_spang_finIMG_3128

Sedan var det en coachs mardröm. Två bra skyttar som bägge har en positiv trend som möter varandra i en final, Hampus Borgström mot Isak Carlsson.Bara dagsformen kunde skilja de åt. Fast vinden ställde till det för bägge.  Fösta omgångens första skott så kom en kraftig vindby. Isak han ta ner medan Hampus precis fick i väg sitt skott. 8 vänster kl 7. I en sport där en 8 är att nästan garantera förlora matchen var Hampus förstörd. Men han knöt handen i fickan och försökte inte ge upp. Efter fösta omgången ledde Isak med 28-27. En poäng. Sedan sköt man jämt hela vägen inför sista. Isak såg ut som den självklare vinnaren och allt så bra ut. I sista skottet så kommer det en ny vindpust som stör Isak så att han skjuter en åtta och Hampus vinner. Isak slutar därmed på en niondeplats.

Hampus_vs_IsakIMG_3135

Hampus vidare till semifinal. Där ställdes han mot Anton Bulaev från Ryssland. Hampus som inte hämtat sig riktigt från matchen mot Isak far inte riktigt ”här och nu” utan där och överallt. Fick kämpa mot den stabile ryssen. Ryssen började super bra och efter två omgångar var Hampus efter med 5 poäng. Sedan började Hampus knapra in ryssens försprång så inför sista var han efter med 2 poäng. I sista blev Hampus för ivrig att komma i fatt och det resulterade i en åtta och när ryssen såg det kunde han avslappnat skjuta hem matchen. Hampus landade in på en bra åttondeplats.

Dagens lärdomar är nog ganska många. På många plan. Allt från coach till skytt hur man ska hantera överraskande vinster. Det som är kul är att kidsen inte har problem att lära känna nya skyttar och samla på sig nya erfarenheter som de kanske provar när de kommer hem.

banklaget

Så vi har ingen skytt i finalerna på lördag utan riktar in oss på träning och lagmatcherna i morgon eftermiddag. Recurvarna börjar med uppvärmning ca 1430 och comparna kliver in ca 1600.