Finaldagen med stort F

Stort grattis till Marcus Arlefur-Wällstedt som på lördag skjuter Bronsfinal mot Italienaren Antonio Brunello. Det sker kl 10.00 till 10.15 ungefär. Ni kan följa det HÄR på World Archery Europes live sändning.  Marcus hade en lite skakig färd fram till Bronsfinalen men han löste alla utmaningar han ställdes inför på ett bra sätt. Han hade Bye i första rundan och sedan ställdes han inför dansken Olivier Christiansen. Det blev en blåsig final där svängde lite fram och tillbaka. Där dansken vann tillslut med 1 poäng. Och skickade Marcus till bronsfinal där han ställs mot Antonio Brunello från Italien.

Vidare så hade Alexander Kullberg en riktigt rolig dag. Där han i första matchen lyckades vända från ett fyra poängsunder läge till vinst med sju poäng. Bara för att man skjuter en 25:a i första omgången betyder inte att man är uträknad. Han kopplade in all bondepower och sköt hela 8 tior i rad. Imponerade. I kvartsfinalen mötte han Italienaren Jesse Sut. Jesse är ingen nybörjare utan en ärrad junior. Han sköt jämt med Jesse de första rundorna innan vinden förstörde lite och Jesse kunde få en fyra poängs ledning. Inför sista omgången så bet Alexander ihop igen och pressade Jesse med en 30 poängare. Jesse fladdrade lite på manschetten men kom undan med en 27 och en vinst på 1 poäng.

Sofia Hölaas-Borén hade ingen lätt uppgift i halv stormen som det var först. Man värmde upp sedan bröt man allt skytte och alla fick söka skydd antingen inne i klubbhuset eller i mat-tältet. För det var ett riktigt ruskväder som kom in. Det regnade nästan 6 mm och blixtrade lite grann under tiden. När allt var över var det kav lugnt. Riktigt härligt sommarväder. Sofia mötte den sjätte rankade Ariuna Budaeva från Ryssland. Sofia knep första set. Och försökte pressa ryskan allt vad hon kan. Men ryskan hade lite tur och kunde vinna med 6-2 till slut.

Ludvig Flink mötte Levente Zoltán från Ungern i 24-dels finalen. Det blev en munsbit för Ludvig. Som kunde snabbt och enkelt vinna med 6-0. Det som vi reagerade på under 16 dels finalen var hur trångt det var mellan skyttarna. Man har ju 80 cm på sig. Men de 80 cm krymper fort om man har ett koger där pilarna sticker ut eller ett stab-set som gör att man måste stå mitt över märket för att rymmas. Risken finns att domarna snart kommer att kontrollmäta stabsettens bredd.

I 16-dels finalen mötte Ludvig än en gång Mateusz Ogrodowczyk från Polen.  Man sköt lika i första omgången sedan tog polacken ett set. Sedan sköt man lika igen och sedan kom en liten vindpust som förstörde Ludvigs finalskytte och Mateusz kunde ta hem sista setet med 2-6.

Nu ser vi fram emot morgondagens bronsfinal med Marcus Arlefur-Wällstedt i huvudrollen. Det kommer bli tufft. Han möter en italienare på hemma plan. Men vi kommer att göra allt för att han ska vinna!!