Finaldagen med stort F

Då har vi skjutit en himla massa finaler med lite varierande resultat.Marcus Arlefur-Wällstedt var den som gick längst. Han började med möta Ioanis Vavvas från Grekland den vann han enkelt 141-137. Det var lite skakigt i första matchen men det gick över efter ett par rundor. Bunyamin Yankac från Turkiet. I den här matchen blev det lite mer dramatiskt. Där man sköt jämt i första. Marcus anammade efter i andra omgången med två poäng.Sedan hämtad Marcus i kapp och spurtad3 ifrån så han Kunde vinna ganska komfortabelt med 145-142. I kvartsfinalen ställdes han mot dansken Tore Bjarnarson. Nu blev det en riktig nagelbitare. Det var jämt och tufft. Tyvärr så förlorade Marcus med flaggan i topp, 142-143. För Tore är ingen duvunge. Han va4 tvåa i grundomgången och han ska skjuta guld finalen på lördag. Marcus slutar på en kanon bra femte plats i hans sista JEM som kadett. Nästa år blir han junior.

Sara Nilsson som gjorde sitt första och sista JEM kämpade tappert i sina finalmatcher. Hon började i svensk kampen mot Sofia Hölaas-Bore’n . Båda skyttarna sköt bra, men Sara var lite mer taggad i dag och kunde vinna med 6-2. Det var en härd och jämn match. I nästa match ställdes Sara mot fransyskan Elodie Kaczmareck det här blev också en hård match där Sara lyckades knipa 2 poäng mot den rutinerade fransyskan. Slutresultatet skrevs till 6=2till fransyskans favör. Sara slutade på 17 de plats och Sofia slutade på 33plats. En som också slutade 33a var Tove Fjällström som helt bytt humör till dagens matcher. Det var en mer positiv och på hugget Tove idag. Och det visade hon på skjutningen med. Tove mötte Maria Pitarch från Spanien. En skytt som hon mött tidigare i Nîmes. Maria fick kämpa rejält för att vinna. Efter två rundor var det lika.2-2. Sedan vann Maria 4-2. Tove gjorde allt för att det inte skulle bli en enkel vinst så hon lyckades skjuta oavgjort i fjärde,5-3. Men i sista omgången var spanjorskan för stark så hon vann med 7-3.

Ludvig flink kämpade på bra med. Tekniken fungerade byta men pilarna ville som inte flyga in i mitten. Ludvigs match var lik Toves det svängde mycket och var tight.det var en poäng hit, en dit, en oavgjord och en slutlig stark vinst för Turkiets Oguzahn Kucuk. Ludvig slutade på 33 plats.

Damlaget var en riktig höjdare. Här ställdes man mot det mer rutinerade laget från Vitryssland. Det krävdes att laget sköt över 50p för att vara säker på 2p. Det gjorde svenskorna en gång och då blev vitryskornas coach lite nervös och började prata med domaren för att på verka oss. Men vi brydde oss inte om det utan fortsatte i vår ruta. I sista omgången delade vi poängen och slutresultatet skrevs till 3-5 till Vit Rysslands fördel. Det var jätte kul och tjejerna hade så kul under matchen.

Summeringen blir hårt, tufft, kul, intressant och det här vill vi göra mera. Det innebär att vi måste börja tävla menar. Att ligga under 5 utomhus taveltävlingar per år är för lite. Skyttarna bör ligga upp mot minst 10 per sommar. Vi behöver nödvändigtvis åka utomlands för att få tillräckligt med tävlingar. Det räcker i många fall att ställa upp i elitserien hemma för att börja få erfarenhet för att s3dan bygga på med resor utomlands.

Nu laddar vi för mixed om några timmar!