European Youth Cup är igång!

Vilket strul det har varit med internet här nere. Att 300 ungdomar och ledare ska dela på fritt Wi-Fi skulle ju fungera i teorin om det inte var så att det bara var fritt i hotellobbyn och ingenstans annars. Det har ju inte fungerat så bra så idag for vi och fixade eget. Nu kan vi börja fungera igen och leva.

Igår så var det den officiella träningen med sedvanlig materialkontroll och inskjutning. Allt fungerade perfekt. Förutom att vi hade lite missöden med en pilhylla som blivit knäckt. Efter lite bankande och fixande så hade vi fått den att fungera igen. Lite surt. Men det är därför som när vi åker med juniorlandslaget alltid ska ha två bågar med. Man ska inte behöva oroa sig för det man skjuter om det funkar eller ej.

Idag så sköt vi grundomgången och för några blev det en final skjutning med. Men vi kan väl börja säga att som lag konstaterade jag och Tomas Arlefur så är det sällan som alla i laget presterat på topp samtidigt.  Trots 694 p (720p är max) så ligger han på andra plats efter Nico Wiener från Österrike. Robin Hedenvang tog ett kliv framåt idag han med och sköt fina 675p och ligger på elfte plats. Kadetten som vi lyft till junior Marcus Arlefur-Wällstedt var bara 4 p efter Robin och hamnade på en bra 13e plats. Robin och Marcus fick skjuta 16 dels final idag och bägge gick vidare utan bekymmer. Så på torsdag väntar 1/8 dels finaler för alla tre skyttar.

I recurve hade vi en spännande premiär skytt Moa Lindström. Det var med spänning som hon och vi andra funderade på hur bra det skulle gå. För på den officiella träningen gick det riktigt bra. Och Moa blev nöjd och bra gick det. Hon sköt 585p och hamnade mitt i tabellen på 16:e plats. Moa sköt bra skott och det här lovar mera.

Individuellt så väntar 16 dels finalen på onsdag men redan i morgon väntar 1/8 dels finalen mot ett Grekiskt lag och vi misstänker att den matchen kommer att livesändas. Vi kommer att posta länkar på FB så fort vi vet mera. Och den hon skjuter mixed med är Ludvig Flink som gjorde en bra skjutning idag. Några nya lärdomar har han gjort idag. Ludvig sköt 627 p och ligger 14:e plats. Och även han skjuter 16/dels final på torsdag.

Idag har jag och Tomas haft en bra dag. Alla har haft huvudet på skaft. Alla har gjort en massa erfarenheter och det ska bli riktigt kul att se vart hän det här hamnar. Vi tar en match i taget och har kul både på skjutlinje och bakom väntelinjen. Nu är det sängdags. Kl 0600 ringer väckarklockan…