Bronset som blåste bort!

Bronset som blåste bort!

Då var lagskjutningen över. Det var riktigt spännande och naturligtvis så var det blåst idag igen. Efter en snabb frukost i morse var det dags för att värma inför finalskjutnigen.

0815 skulle den starta. +10 C och en vind på 8 m/s med vindbyar på upp till 15 m/s var det vi ställdes inför. Förutom det skulle det ju vara tre andra skyttar från annan nation som vi skulle möta. I första matchen så stor Rumänien för motståndet och det var ingen svår match att vinna. Det gick ganska lätt att skaffa sig en ledning och sedan hålla den resten av matchen. Så iväg mot semifinalen och Italien som nästa motståndare. Nu skulle agnarna skiljas från vetet. Efter första rundan så ledde vi med 54-52 men i omgången efter då ställdes allt på sin spets. Nu började kastvindarna komma. Isak fick en jobbig omgång där han stod och siktade länge innan han fick i väg skottet. Nu blev det tidsnöd på de andra 3 tre pilarna och Italienarna kunde gå iväg med en 6 poängsledning. En ledning som de vägrade ge ifrån sig och till slut blev det 196-210

Då var det äntligen dags för Bronsfinal och Turkiet stod som motståndare. Grabbarna började bra med en 56a och Italien med en 52a. Och vi hade knipit åt oss en ledning på 4 poäng. I de följande omgångarna knaprade Turkarna i kapp oss så inför sista var det helt jämt. 154-154. Och när det var dags för sista så kom vinden igen. Vi har ingen tur med den. Så det blev ett pressat skjutande både tids och viljemässigt. Så till slut så var förlusten ett faktum. 206 mot 212 och vi blev fyra på årets första European Grand Prix 1.

 

Nu laddar vi för Hampus Borgströms bronsfinal i morgon kl 10:50 lokal tid (0950 svensktid) Glöm inte bort Jonas Anderssons och Christine Bjerendals guldfinal kl 14:40 lokaltid och Jonas Guldfinal kl 16:00!

Allt går att följa live på HÄR