Bra flyt sista dagen!!

Då är EYC1 över i Heviz, Ungern. Idag så var tanken att vi skulle träna lite se lite finaler och sedan gå på avslutnings partyt. Dagen började bra. Frukost och sedan upptäckte vi att träningsbanan var stängd. Vi hade en överrasknings aktivitet på eftermiddagen med, men nu blev den huvudverksamheten på förmiddagen. Heviz är känt för sina spa och den källa som ska kunna bota allt från skoskav till influensa. Den ligger mitt i stan och är egentligen en sjö som är 38 m djup och värms av termiska källor som dessutom avger lite mineraler av olika sorter. Idag var sjön runt 29 grader. Man får inte ”simma” i sjön eftersom ångorna som kommer från är tyngre än luft och kan göra att man får syrebrist.Vi gick ner till sjön och badade. Oscar hade på sig ett armband som han påstod var av silver. Det såg ut mer att vara av guld när vi badat klart. Han kanske ska reklamera det.

IMG_3164

Det var härligt och efter badet blev det lunch och finaler på huvudarenan. När det var klart så hittade grabbarna på att fara iväg och ta svenska juniorlandslagsmästerskapen i gokart. Vinnare blev inte helt otippat Hampus Borgström. Hampus har setts tjuvträna på fyrhjuling och andra maskiner som Mats fixat till den nya gården. En som måste fått en något motorsvag gokart var Ludvig Flink. Han blev tydligen rundad ett antal gånger. Ryktet går att han kommer stänga Stenvalls trä på Bergnäset en dag i veckan och träna inför nästa mästerskap.

Efter middagen så är det avslutningsfest och kl 0500 imorgon bitti  väntar bussen på oss för hemfärd. Vi upptäckte idag när jag var och fixade det sista att man betalar en stads skatt för att man besöker hotellen och staden. 500 Forinter per person och dag. Kanske ett nytt sätt för Sveriges kommuner att få in mera medel. Nu laddar vi för hemresan!