Äntligen, Marcus!

Idag var Dagen med stort D. Nu kickade tävlingarna igång med det individuella kvalet. Först ut var juniorerna med Robin Hedenvang, Isak Carlsson, Hampus Borgström och Ludvig Flink. Efter en sedvanlig, 40  minuters, ”uppfriskande” och skakig busstur var vi framme på tävlingsplatsen.  Uppvärmningen gick utan palavrer och det såg bra ut på alla händer. Att skjuta inne på en stadion innebär att det kan blåsa åt olika håll trots att man står på samma skjutlinje och skjuter åt samma håll. Vinden har en lätt till att börja rotera. Men dagens vindar kom från andra hållet jämfört med den officiella träningen som var igår.

Marcus_arlefur

Marcus Arlefur-Wällstedt gjorde sin premiär i Juniorlandslaget och han gjorde det riktigt bra. Man ålar gärna upp att alla som är här skjuter 700p och man måste själv hitta det där extra som måste till för att man ska lyckas prestera på topp. Marcus är här för att se, lära och ha kul. Poäng prestationen kommer senare på andra uppdrag. Men för att man ska kunna slappna av och kunna se och lära så måste man ha en poängnivå som tillåter att man kan göra det och det har Marcus. Det visade han igår. Marcus sköt klart godkända 672p, 12:e plats,  och ligger väl till när det finalerna senare i veckan. Det här är en bra start och stort plus till alla i laget som stöttar Marcus med allehanda råd och tips.

Ludde

Ludvig Flink började bra och var uppe så högt som på åttondeplats i första omgången innan han sjönk ner lite i tabellen. Ludvig slutade på en bra 29:e plats med 317-317 = 634 p. Det gjorde att Ludvig fick en bye-match i första omgången. Ludvig har sin första match på torsdag.

Hampus Borgström var också  skonad från någon final i dag, med sina 685p, 17:e plats, fullt normalt vad han brukar prestera på större mästerskap. Isak Carlsson 676p , 25:e plats och Robin Hedenvang 674p, 26:e plats, fick bägge möta varsin rumän i sina första matcher idag. Isaks motståndare var den trettonårige Mattei Vatafu. Det blev en enkel resa, 141 p mot 80 p,  men en bra genomkörare för Isak inför fortsättningen.  Robin Hedenvang ställdes inför Victor Kiss. Det hela slutade 137p -133p.  De individuella finalerna fortsätter på fredag för compound skyttarna.

 

Nu väntar lagmatcherna på onsdag och vi kliver in i handlingen 1430 med uppvärmning. Man kommer att live sända från och ed idag.

 

Och det kan ni se här..